hellofresh-aanbieding-2024
Maaltijdbox » Kerstbox

Kerstbox

Tijdens de kerstdagen wil je natuurlijk samen met familie, vrienden en kennissen genieten van een heerlijk kerstdiner. Je kunt dan alles zelf gaan voorbereiden, inkopen en koken. Dit kost echter veel tijd en energie en is doorgaans ook niet goedkoop. Wanneer je een 3 gangen of 4 gangen kerstdiner op tafel wilt zetten ben uren bezig in de keuken. Het uitzoeken van de kerstrecepten kan ook een ingewikkelde klus zijn wanneer je bijvoorbeeld vegetarische of veganistische eters op bezoek krijgt. Het kan dan extra handig zijn om een kerstbox te bestellen. Dit zijn dinerboxen met een uitgebreid en luxe 3-gangen of 4-gangen diner (voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en dessert). Verschillende maaltijdboxen bieden zo’n speciaal kerstmenu aan rond de feestdagen. Ook in 2024 kan je weer kiezen uit verschillende opties.

Welke soorten kerstboxen zijn er?

Aanbieders van maaltijdboxen bieden tijdens de kerst twee soorten boxen aan. Je kunt bij sommige aanbieders kiezen voor een speciaal kerstdiner. Dit is een losse box die je naast de reguliere boxen kunt bestellen. Ze zijn verkrijgbaar voor 2 tot wel 12 personen. Soms kun je kiezen tussen een vlees en vis of vegetarische variant. Diverse leveranciers bieden ook een gourmetbox aan tijdens de kerstdagen. Het alternatief bij sommige maaltijdboxen is dat ze in de reguliere recepten speciale kerstmenu’s aanbieden. Je stelt dan op die manier zelf een kerstdiner samen. Dit is minder speciaal en kost meer tijd / voorbereiding. Ook mist dan vaak het dessert of voorafje.

Overzicht kerstboxen 2024

Hieronder vind je een opsomming met de verschillende kerstboxen van 2024. Wanneer het nieuwe menu beschikbaar komt passen we dit direct aan zodat je altijd een actueel overzicht hebt. Ook de prijzen kunnen per jaar wat variëren.

1. HelloFresh

De HelloFresh kerstbox is een van de meest populaire opties van de afgelopen jaren. Ze bieden een normale dinerbox aan voor 2 tot 8 personen. Daarnaast hebben ze ook een gourmetbox in het assortiment. Tevens kunnen ze een speciale wijnbox leveren waarin bijpassende wijnen (rood en wit) zitten. De prijzen variëren tussen de €14 en €30 per persoon. Zeer voordelig dus!

2. Ekomenu

Bij Ekomenu kon vroeger tijdens de feestdagen kiezen uit lossen recepten, maar tegenwoordig bieden ze eigen kerstdiners aan. Een compleet 4 gangen menu. Er is keuze voor een klassiek kerstmenu en een vegetarisch diner (volledig plantaardig). De prijzen beginnen bij €60 voor twee personen en lopen op tot €140 voor 8 personen.

3. Foodbag

De feestmenu’s van Foodbag zijn ook zeker een aanrader. Tijdens de feestdagen wil je namelijk toch wel iets unieks op tafel kunnen zetten? Dit kerstpakket bestaat uit een klein hapje vooraf, een lekker voorgerecht, hoofdgerecht en verrassend dessert. Dit feestdagenmenu is verkrijgbaar vanaf 4 personen (€109) en te bestellen tot maximaal 12 personen (€239).

4. Familiebox

Ook Familiebox heeft tijdens de kerstdagen een luxe gourmetbox en een dinerbox op het menu staan. Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. De boxen zijn verkrijgbaar vanaf 4 personen en worden gratis thuisbezorgd. Het 4-gangen menu kost gemiddeld €16,66 per persoon, wat het een goedkope keuze maakt.

5. Veganbox

Voor iedereen dit het liefst VEGAN eet (veganistische leefstijl) of vegetarisch is er de Veganbox kersteditie. Dit kerstpakket bevat een compleet 3-gangen diner voor thuis. Een eenvoudig menu maar wel erg lekker. Deze box is te bestellen voor 2 of 4 personen en kost rond de €20 per persoon.

Maaltijdboxen met losse kerstrecepten

  • Marley Spoon: een variatie losse recepten om zelf een kerstmenu mee samen te stellen.
  • 15gram: biedt losse recepten en een receptenbundel met meer dan 160 receptideeën.
  • Simply You: kiest uit het reguliere aanbod voor een eenvoudig kerstmenu.

Wat kost een kerstbox?

De prijzen van een kerstbox variëren behoorlijk. Zo is een 3 gangen diner voordeliger dan een 4 gangen menu. Een kerstdiner voor twee is natuurlijk verhoudingsgewijs ook duurder dan een klassiek diner voor 8 personen waardoor de prijs per persoon aantrekkelijker wordt. Over het algemeen kunnen we zeggen dat je al een leuk en eenvoudig kerstdiner bestelt vanaf €15 per persoon.

Kan ik ook vegetarisch eten?

Ja, je kunt bij verschillende leveranciers kiezen voor een vegetarische variant. Soms kun je dit voor 1 persoon bestellen en soms moet je dat voor minimaal 2 personen afnemen. Je kunt je gasten dus zelf vragen of ze een gerecht met vlees / vis willen of juist liever iets vegetarische eten tijden de kerst. Je kunt er in ieder geval op rekenen dat het geen simpel diner zal zijn, maar dat je gasten echt verrast worden.

Is dit geschikt voor kinderen?

Over het algemeen wordt er bij kerstboxen minder rekening gehouden met de kinderen (behalve bij de box van Familiebox). Er zijn echter tijdens de feestdagen ook gourmetboxen te bestellen. Juist deze boxen zijn heel geschikt voor families / gezinnen. Je kunt zo lekker met elkaar eten rondom het gourmetstel. Het voordeel is dat de maaltijd dan ook binnen 1,5 tot 2 uur klaar is. Een lange periode tafelen is voor de kleintjes sowieso geen succes.

Wat is een dinerbox?

Een dinerbox is een maaltijdbox voor 1 avond. Je ontvangt alle ingrediënten en recepten om verschillende gangen op tafel te zetten. Doorgaans een amuse, voorgerechtje, hoofdgerecht en een nagerecht. Deze boxen zijn te bestellen voor 2 personen (of een veelvoud daarvan). Zeker tijdens de kerstperiode bieden deze maaltijdbox echt een uitkomst. Werkelijk alles wordt thuisbezorgd, dus je hoeft niet bang te zijn dat je wat bent vergeten uit de supermarkt!

Wat moet ik zelf in huis halen?

In principe wordt alles aan huis bezorgd. Een makkelijk kerstmenu samenstellen gaat natuurlijk verder dan alleen het eten. Heb je bijvoorbeeld ook aan de dranken gedacht (champagne, wijnen, bieren, frisdrank etc). Verder is ook de aankleding van de tafel belangrijk om een leuke en originele kerstsfeer neer te kunnen zetten. Zorg voor mooie borden en bestek, kies een geschikt tafelkleed en koop grote servetten voor een luxe uitstraling. Je kunt de tafel verder met kerstversiering decoreren en gezellig achtgrondmuziek opzetten.