hellofresh-aanbieding-2024
Maaltijdbox » Beste maaltijdbox

Beste maaltijdbox

Wil jij weten wat de beste maaltijdbox is? Op deze pagina vergelijk je alle informatie over de populaire aanbieder. Wij hebben de verschillende boxen onderzocht op verschillende punten en zijn tot een eigen conclusie gekomen. Onderaan deze pagina kun je voor verschillende leefstijlen en gezinssituaties bekijken welke maaltijdbox geschikt is. Voor iedereen kan het namelijk weer anders zijn welke box wij aanraden. Wil je bijvoorbeeld meer keuze vrijheid, juist een goedkopere prijs, meer luxe of een bepaald dieet volgen? Door goed te vergelijken weet jij direct wat de beste geteste box voor jou is!

Onderzoek naar goede maaltijdboxen

Wij hebben onderzoek gedaan naar alle aanbieders van kookboxen hebben hebben in onderstaande tabel een samenvatting van de onderzoeksresultaten geplaatst. Je kunt per leverancier bekijken wat de score is die we hebben toegekend.

# AanbiederAccountAanbodReceptenIngrediëntenPrijs
HelloFresh10/109/109/107/10€€
Marley Spoon9/108/1010/108/10€€
Ekomenu7/109/108/108/10€€€
Foodbag8/108/109/109/10€€€
Familiebox7/107/108/108/10€€
15gram8/108/108/108/10€€€
Dinnerly9/107/109/107/10
Simply You box6/107/107/107/10
Veganbox7/106/107/108/10€€
Score-tabel onderzoek maaltijdboxen 2024

Hoe beoordelen wij?
In de tabel hierboven geven we een gemiddelde score per onderdeel weer. Hieronder geven we een toelichting op de uitslag / scores en beschrijven we hoe deze tot stand komen:

 • Account: Hieronder vallen zaken als bestelgemak, website / app, klantenservice etc.
 • Aanbod: Binnen dit onderdeel valt het actuele aanbod (personen v.s. maaltijden), vrije keuze en de bezorging.
 • Recepten: Dit bevat aspecten zoals leesbaarheid / duidelijkheid, compleetheid en kwaliteit van de recepten en de wekelijkse variatie.
 • Ingrediënten: Dit thema bevat alles rondom versheid, houdbaarheid en kwaliteit van levering.
 • Prijs: Wat is de prijs per persoon / portie, thuisbezorging tarieven en totale prijskwaliteit verhouding.

Samenvatting en conclusie onderzoeksresultaten

Hieronder hebben we een lijst gemaakt met de best scorende aanbieders op volgorde van boven naar beneden

 1. HelloFresh – Score: 8,8 – Bestel HelloFresh.
 2. Marley Spoon – Score: 8,7 – Probeer Marley Spoon.
 3. Foodbag – Score: 8,5 – Test Foodbag.
 4. Ekomenu – Score: 8,2 – Nu Ekomenu uitproberen.
 5. 15gram – Score: 8,0
 6. Dinnerly – Score: 7,9
 7. Familiebox – Score: 7,5
 8. Vegan box – Score: 7,2
 9. Simply you box – Score: 7,1

De scores hierboven zijn natuurlijk slechts gebaseerd op eigen ervaringen / reviews en een momentopname. Voor jou / jullie gezinssituatie kan een bepaald onderdeel zoals vrije receptkeuze of variatie in de wekelijkse maaltijden misschien belangrijker zijn dan versheid van de ingredienten of bestel en betaalgemak. Daarom raden wij aan om altijd zelf verschillende boxen te testen en je eigen beoordeling te maken. Wanneer je verschillende aanbieders hebt uitgeprobeerd weet je wat bij je past en kun je een abonnement voor de beste maaltijdbox kiezen. Tip: er zijn regelmatig foodblogs, kookwebsites, kranten, tijdschriften en andere landelijke nieuwsmedia die kookboxen uittesten. Je kunt die verschillende toplijsten eens naast elkaar leggen en vergelijken.


Wat is de beste Belgische maaltijdbox van 2024?

Over het algemeen kunnen we zeggen dat HelloFresh de beste maaltijdbox van april 2024 is. Deze aanbieder scoort bij ons gemiddeld het beste als het gaat om beleving, bestelgemak, aanbod, smaak en versheid. Het is dus niet voor niks dat HelloFresh marktleider is geworden in België. Steeds meer consumenten weten deze aanbieder te vinden. Door gebruik te maken van een kortingscode is deze aanbieder ook nog eens een goedkope keuze.

Wat is de beste box voor gezinnen met kinderen?

Op dit moment is Familiebox de meest geschikte keuze als het gaat om een maaltijdbox voor familie met kinderen. We hebben een uitgebreid rapport geschreven met de verschillende opties voor kindvriendelijke maaltijden. Het grote voordeel van Familiebox is dat je niet hoeft na te denken over receptenkeuzes: alles is geschikt voor de kids.

Wat is de beste vegetarische box?

De beste vegetarische maaltijdbox is die van Ekomenu. Ze bieden voor de vegetarische leefstijl een heel mooi product aan. Wil je ook de andere vega-boxen vergelijken? Bekijk dan ons overzicht met vegetarische boxen. Naast Ekomenu kun je namelijk ook bij andere aanbieders losse recepten zonder vlees en vis kiezen.

Wat is de beste veganistische box?

De beste veganistische maaltijdbox is die van Veganbox en Ekomenu. Beide aanbieders floreren als het gaat om het VEGAN-eetpatroon. Plantaardig eten wordt steeds populairder. In onze overzicht met aanbieders van veganistische maaltijden kun je alles lezen over wat dit precies is en welke leveranciers hierop inspelen.

Wat is de meest luxe box?

De meest luxe maaltijdboxen van 2024 zijn die van Marley Spoon en Foodbag. Beide aanbieders scoren erg hoog op variatie en exclusiviteit. Je vindt ingrediënten en smaken terug die je niet bij andere aanbieders tegenkomt. De prijs van deze gerechten ligt logischerwijs wat hoger dan gemiddeld.