hellofresh-aanbieding-2024
Maaltijdbox » Kindvriendelijke maaltijdbox

Kindvriendelijke maaltijdbox

Wil jij graag eens ervaren hoe gemakkelijk een maaltijdbox kan zijn voor jouw gezin? Dan moet je beslist eens een kindvriendelijke box gaan uitproberen. Op deze pagina leggen we uit waar je op moet letten, welke verschillende leveranciers er zijn en wat de voordelen van zo’n boodschappenpakket zijn. De laatste jaren is deze service erg populair geworden in België. Veel families koken dagelijks al met veel plezier met o.a. HelloFresh, Marley Spoon en de Familiebox.

Maaltijdbox voor gezinnen

Wanneer je elke dag in de keuken staat weet je hoeveel tijd het kost; maaltijden bereiden. Zowel de inkopen doen, de voorbereidingen, recepten zoeken en de bereiding; voor veel mensen niet de meest favoriete bezigheid. Wanneer je een druk gezinsleven hebt denk je misschien vaak: kan dat niet anders? De oplossing is dan een maaltijdbox. Je ontvangt elke week een box aan huis met daarin verse producten / ingrediënten voor heerlijke avondmaaltijden. Deze maaltijden voor kinderen zijn gezond en lekker. Zo heb je minder strijdt aan de tafel. Gerechten voor jongeren zijn toegankelijk qua smaak en bevatten geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Alles puur natuur en deels biologisch.

Welke maaltijdboxen voor kinderen zijn er?

Er zijn diverse leveranciers van kookboxen voor familie’s. Hieronder hebben we een opsomming geplaatst met daarin de meest populaire keuzes. Je kunt direct doorklikken om meer informatie over deze aanbieders te lezen of direct een bestelling te plaatsen. Er zijn proefboxen beschikbaar waardoor je de boxen met korting kunt uitproberen.

 • Familiebox: Deze aanbieder heeft een uniek assortiment met wekelijks 12 nieuwe recepten. Alle recepten zijn eenvoudig te koken en speciaal ontwikkelde voor kinderen. De meest geschikte optie dus. Je kunt hem bestellen voor 2 tot 5 personen. Familiebox heeft leuke en vrolijke receptenkaarten met daarin ook voor de kinderen speciale instructies of leerzame weetjes.
 • HelloFresh: Bij HelloFresh kun je elke week kiezen uit meer dan 26 recepten. De grote variatie maakt dit tot de beste maaltijdbox van Belgie. Ook gezinnen met kinderen kunnen hier prima terecht. Je kunt zelf gerechten selecteren die passen bij de smaakvoorkeur van je kleintje. Ook zijn er snelle recepten te kiezen die binnen 15 tot 20 minuten op tafel staan. Ideaal voor een druk gezinsleven.
 • Marley Spoon: Ook bij Marley Spoon kan je wekelijks kiezen uit maar liefst 30 recepten. Er zijn altijd wel 4 of 5 maaltijden bij die zeer geschikt zijn voor (babies) peuters en/of tieners. Ze hebben een korte bereidingstijd en zitten boordevol goede voedingsstoffen en vitamines. Heb je nog groente over? Dan kun je dit pureren als je bijvoorbeeld een baby in huis hebt.
 • Ekomenu: De maaltijden van Ekomenu zijn doorgaans wat anders als bij reguliere boxen. Er wordt gebruik gemaakt van biologische ingrediënten en vergeten groenten. Ook kom je veel beetgare groenten tegen in de recepten wat ze iets minder toegankelijk maken, wel lekker en exclusief. Eventueel kun je zelf variëren in de kookinstructies waardoor je de maaltijden wat zachter maakt (langer doorkoken). De leefstijl gezinnen bevat in de basis de meest relevante recepten voor families.
 • Simply You box: Het aanbod bij de Carrefour maaltijdbox “Simply You box” is ook zeer divers met 17 gerechten per week als vrije keuze. Ze bieden een familie-selectie aan. Zo filtert het systeem de juiste maaltijden eruit en bestel je uitsluitend gerechten die passen bij jou gezinssituatie.
 • Foodbag: Elke week kan er worden gekozen uit 18 nieuwe gerechten. Helaas is er geen familie-label beschikbaar. De grote vrije keuze bij Foodbag maakt het echter wel mogelijk dat er wekelijk zeker 3 recepten zullen voldoen aan je wensen. De recepten zijn door specialisten samengesteld waardoor je zeker weet dat het gezond eten is!

Wat zijn de top 5 voordelen?

 1. Je bespaart veel tijd doordat je niet (of minder) naar de supermarkt hoeft. Je hoeft dus niet met kinderen naar de winkel of oppas te regelen om de inkopen te doen.
 2. Je brengt eenvoudig en laagdrempelig meer variatie in je dagelijkse eetpatroon aan. Dit is goed voor de smaakontwikkeling van de jongsten.
 3. De kindvriendelijke recepten zijn erg gezond. Ze bevatten voldoende groenten en vaak weinig zout.
 4. Minder ruzie aan tafel over eten dat ze niet lekker vinden. Je kiest zelf welke recepten je wilt ontvangen.
 5. Voordelige prijzen: wanneer je voor een groot gezin inkopen doet kun je profiteren van gunstigere tarieven. De prijs per portie bij een box voor 4 of 5 personen is vele malen gunstiger dan die van een kookbox voor 1 of 2 personen.

Wat zijn kinderrecepten?

Dit zijn recepten die speciaal ontwikkeld zijn voor kinderen. Met namelijk gericht op de voedingswaarden en de toegankelijkheid van smaak en structuur. Concreet betekent dat: bekende smaken, voldoende groenten en veel afwisseling. Doorgaans geen vreemde kruiden, sterke geuren of pittige smaken. Natuurlijk is het belangrijk dat jongeren ook nieuwe dingen leren eten. Het is aan de ouders om zelf variatie aan te brengen in hun eetpatroon door bepaalde recepten wel of niet te kiezen. Door te kiezen voor een maaltijdbox voor gezinnen weet je zeker dat je altijd wat anders eet en deze gerechten in de smaak zullen vallen.

Wat hebben kinderen nodig qua voeding?

Voor kleine kinderen is het extra belangrijk om de juist hoeveelheden groeten te eten. Hierin zitten belangrijk voedingsstoffen zoals mineralen en vitamines die hun groei stimuleren. Er zijn boeken vol geschreven over de ideale maaltijd-samenstelling voor jongeren. In de praktijk weten ouder dat het soms lastig kan zijn om de kleintjes aan het eten te krijgen. Althans, aan de gezonde voeding. Met een maaltijdbox voor kinderen wordt dit net even wat makkelijker gemaakt. Bij sommige kookbox kunnen de kids ook gezellig mee-koken en worden tips en informatie gegeven over bijvoorbeeld groenten en de herkomst daarvan. Extra leerzaam dus.

Wat kosten deze boxen?

De prijzen van maaltijdboxen voor kinderen verschillen eigenlijk niet van de normale regulier boxen. Je maakt zo’n box namelijk kindvriendelijk door de specifieke recepten die je kiest (althans, bij HelloFresh, Marley Spoon en Dinnerly). Wanneer je kiest voor de Familiebox weet je altijd 100% deze dat elk gerecht geschikt is voor de jongste gezinsleden. De prijzen variëren tussen de €60 en €80 voor een box voor 4 personen met daarin 3 maaltijden.

Eten twee kinderen samen één volwassen portie?

We krijgen vaak de vraag; hoeveel eet een kind? Laten we beginnen dat dit afhankelijk is van het kind zelf en zijn/haar leeftijd. Doorgaans kun je zeggen dat 2 kinderen 1 volwassen maaltijd eten tot dat ze een leeftijd van zo’n 8/9 jaar hebben bereikt. De portiegrootte verschilt behoorlijk per maaltijdbox aanbieder en per recept. Je komt hier dus achter wanneer je zo’n box zelf getest hebt. Over het algemeen kan een gezin met 3 kinderen prima uit de voeten met een maaltijdbox voor 4 personen.