hellofresh-aanbieding-2024
Maaltijdbox » 5 lekkere vlees gerechten bij HelloFresh

5 lekkere vlees gerechten bij HelloFresh

Ben jij een liefhebber van een goed stukje vlees? Let dan even goed op. In deze blog bespreken we namelijk kort 5 HelloFresh vlees maaltijd die je kunt bestellen in je maaltijdbox. Elke week kun je opnieuw kiezen uit wel 30 recepten waarvan een deel ook vlees of vis bevat. Er zijn natuurlijk ook veel vegetarische keuzes. Je kunt in de HelloFresh app zelf scrollen door alle keuzes en aanvinken wat je thuisbezorgd wilt krijgen. Kun je niet wachten? Kies dan direct een van de onderstaande recepten met vlees, bestel de boodschappen en ga koken. Onderstaande recepten zijn voldoende voor 4 personen (porties).

1. RUNDER SUCADE MET GEKARAMELISEERDE WITLOF-PUREE

  • 4 x 250 gram rundersucade
  • 75 gram boter
  • 2 deciliter rode wijn
  • 1/2 winterwortel
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 liter vleesbouillon ( water + bouillonblokjes )
  • 1 kg aardappels
  • 1 deciliter melk
  • 25 gram boter
  • 6 stronken witlof
  • 25 gram boter
  • 3 eetlepels kristalsuiker

Bereidingswijze
Smelt de boter in een koekenpan en bak hier de 4 sucadelapjes mooi bruin in. Haal de sucade nu uit de pan en leg ze in een oven schaal. Schil de wortel nu en snij deze in mooie blokjes, bak ze in de boter van de sucade. Gooi de wortel inclusief de boter op de sucade in de ovenschaal. Voeg hier aan toe de vleesbouillon, rode wijn en de laurier, dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 2 uur. Schil en Kook de aardappels gewoon zoals altijd en maak er een Aardappelpuree van met de boter en de melk. Snij de witlof doormidden en haal het bittere hard er uit. Snij de witlof nu in grove stukken, bak de witlof in de boter. Voeg de suiker toe en laat deze karameliseren. Stamp de witlof door de aardappelpuree. Haal de sucade uit de oven en zeef het vocht uit de ovenschaal, kook deze in tot een mooi jus. Serveer tip: In het midden een schep gekarameliseerde witlof-puree, daar op de rundersucade daar omheen de jus.


2. VARKENSOESTER MET ROZIJNEN

  • 4 varkensoesters
  • zout, peper & rozemarijn
  • 100 gr boter
  • 100 gr gewelde rozijnen
  • suiker
  • koffierook

Bereidingswijze
Zet de rozijnen een uurtje in water met een theelepel suiker. Als je aan het vlees begint, zet dan de rozijnen op een zacht vuurtje om te wellen, maar laat hen vooral niet koken. Verhit de boter en bak de varkensoesters in 10 minuten aan beide kanten goud bruin en net niet gaar. Neem ze uit de pan en leg ze in een warme ovenschaal om ze warm te houden. Schep de gewelde en uit gelekte rozijnen in de bakboter, giet hier een scheutje koffieroom bij en warm het mengsel even goed door. Giet de saus dan over het vlees. Lekker met witte rijst / gebakken aardappels en doperwten.


3. KIPFILET MET ANANAS EN PAPRIKA

  • 700 gram kipfilet
  • 1 blikje ananas blokjes
  • 1 verse rode paprika
  • 1 kleine courgette
  • 50 gram bakboter
  • zout, peper & kerriepoeder

Bereidingswijze
Maak de paprika schoon en snijd deze in lange repen. Was de courgette en snij deze in blokjes. Snij de kip in blokjes, verwarm de boter in de koekenpan en bak de kip hier goudbruin in. Voeg nu de paprika en courgette toe en roer bak deze mooi mee, als deze bijna gaar zijn kunnen de ananas blokjes erbij. Naar smaak peper en zout toevoegen, en eventueel iets wat Kerriepoeder. Lekker met witte rijst.


4. HETE BLIKSEM

  • 1 kg aardappels
  • 500 gram zoete appelen
  • 500 gram zure appelen
  • 300 gram gerookt spek
  • Zout

Bereidingswijze
Kook het spek in ruim kokend water (30 minuten). Schil de appels en haal de klokhuizen eruit. Doe de geschilde en in stukken gesneden aardappels in de pan en daar bovenop de in vieren gesneden zoete appels. Daar bovenop komen de in vieren gesneden zure appels en iets zout. Kook dit geheel in ongeveer 20 minuten gaar, stamp de massa tot een grove puree. Snij nu het spek in stukjes en stamp dit door de hete bliksem. Goed warm serveren!


5. GEBAKKEN KIPPENLEVERTJES

  • 400 gram kippenlevertjes
  • 400 gram zurige appel in partjes gesneden
  • 300 gram uien in ringen gesneden
  • 2 x 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • zout en peper
  • 4 takjes Peterselie

Bereidingswijze
Verhit de boter in de koekenpan, voeg de kippenlevertjes toe en bestrooi deze met de bloem, bak ze nu mooi bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm, was de pan goed schoon. Bak nu de uienringen en de appelpartjes mooi bruin in de rest van de boter Gooi nu de levertjes weer terug in de pan. op smaak brengen met peper en zout. Serveren in een mooi schaal garneren met peterselie. Lekker met toast en boter!

Leave a Comment