hellofresh-aanbieding-2022
Maaltijdbox » Maaltijdbox voor 5 personen

Maaltijdbox voor 5 personen

Zoek jij een grote maaltijdbox, voor 5 personen? Maaltijdboxen voor gezinnen met kinderen of huisgenoten zijn ontzettend populair. Het is vaak een hele uitdaging om een gezonde en gevarieerde maaltijd voor 5 of 6 personen op tafel te zetten. Een maaltijdbox biedt dan uitkomst. Je ontvangt wekelijks alle verse ingrediënten voor 3, 4, 5 of 6 gerechten per week. Op die manier heb je in één keer alle benodigde boodschappen in huis. Je hoeft niet meer te zoeken naar allerlei recepten en je hoeft niet meer zulke grote boodschappen te doen bij de supermarkt. Op deze pagina vind je alle beschikbare 5-persoonsboxen en vind je de actuele prijzen en tips. 

  • Maaltijdboxen voor 5 personen zijn heel geschikt voor gezinnen met kinderen of huisgenoten
  • Wekelijks ontvang je alle verse producten en recepten voor 3 of meer gerechten per week
  • In België zijn er 3 leveranciers van vijfpersoons-maaltijdboxen: HelloFresh, Foodbag en Simply You Box
  • Een box voor 5 personen en 3 maaltijden per week kost gemiddeld €80,00 per week (€5,33 per portie)
  • HelloFresh is de enige leverancier die ook een box voor 6 personen levert

Welke grote maaltijdboxen voor vijf personen zijn er?

In België zijn er 3 leveranciers die een maaltijdbox voor 5 personen leveren. Dit zijn HelloFresh, Foodbag en de Simply You Box van Carrefour. In de tabel hieronder vind je belangrijke informatie over deze boxen. Per aanbieder tonen wij de prijs van een 5-persoonsbox met 3 gerechten, 4 gerechten en 5 gerechten per week. Op die manier weet je precies waar je terecht kunt en wat de kosten zijn. 

MaaltijdboxPrijs 3 maaltijdenPrijs 4 maaltijden5 maaltijden
HelloFresh€74,95€94,95€109,95
Foodbag€85,00€103,00€121,00
Simply You Box€74,50€94,50€109,50
Prijzen van maaltijdboxen voor 5 personen in België (3, 4 en 5 maaltijden)

Een maaltijdbox voor 6 personen 

Wil je een extra grote maaltijdbox bestellen? HelloFresh levert in België ook een box met liefst 6 gerechten per week. Deze box is heel geschikt voor grote gezinnen met 4 of 5 kinderen. Het mooie aan deze XL-maaltijdboxen is dat de prijs per portie het laagst is. Kies je bijvoorbeeld voor HelloFresh voor 6 personen met 6 maaltijden per week? Dan betaal je omgerekend slechts €4,05 per portie. En je hoeft dan ook bijna niets weg te gooien aangezien alles netjes geportioneerd wordt thuisbezorgd. Hieronder vind je de actuele prijzen van de 6-persoonsbox van HelloFresh

BoxPrijs 3 gerechtenPrijs 4 gerechtenPrijs 5 gerechtenPrijs 6 gerechten
HelloFresh 6 personen€84,95€109,95€129,95€145,95
Maaltijdboxen voor 6 personen

Kooktips voor grotere gezinnen

Koken voor meerdere mensen is soms een hele uitdaging. Een maaltijdbox biedt al veel uitkomst. Je hoeft niet meer te bedenken wat je gaat eten, je kunt elke week kiezen uit soms wel 30 verschillende gerechten. Daarnaast hoef je niet meer naar de supermarkt om alle boodschappen te halen. Alles wordt netjes thuisbezorgd. Maar koken voor een groot gezin is soms best lastig. Daarom vindt je hieronder een aantal handige tips. 

  • Laat meerdere gezinsleden meebeslissen over de recepten. Op die manier voorkom je dat een gerecht niet in de smaak valt
  • Kies voor snelle eenpansgerechten. Wanneer je grotere maaltijden maakt dan is het handig om zoveel mogelijk een pan of wok te gebruiken. Hier kan je veel tegelijk in bakken. 
  • Kijk uit met ovengerechten. Je kunt bijvoorbeeld niet zo makkelijk 5 pizza’s tegelijk opwarmen in de oven
  • Vooral het snijden van de groenten kost veel tijd. Kijk of je dit kunt verdelen. Iemand kan bijvoorbeeld ‘s ochtends al groenten snijden en andere dingen klaarzetten zodat jij er ‘s avonds minder tijd aan kwijt bent
  • Kijk of je het gerecht makkelijk kunt bewaren. Bij grote groepen en gezinnen komt het vaak voor dat iemand wat later eet. Het is dan handig wanneer hij/zij het eten snel kan opwarmen en kan eten
Welke maaltijdboxen voor 5 personen zijn er in België?

In België zijn er 3 leveranciers die een 5-persoonsbox leveren. Dit zijn HelloFresh, Foodbag en Simply You Box. Zij bieden alle driee een box met 3, 4 of 5 gerechten per week.

Hoe duur is een maaltijdbox voor 5 personen?

Een box voor 5 personen en 3 gerechten kost gemiddeld €80,00 per week. Dat komt neer op €5,33 per portie.

Wat is de goedkoopste box voor grote gezinnen?

De goedkoopste box voor 5 personen is Simply You Box. Hier betaal je voor 5 personen en 3 gerechten per week €74,50. HelloFresh is met €74,95 nagenoeg evenduur.

Is er ook een box voor 6 personen?

Ja, HelloFresh biedt een box speciaal voor grote gezinnen en groepen voor 6 personen. Deze box is er vanaf €84,95 per week.

Kan ik ook dubbele porties bestellen?

Ja, bij verschillende leveranciers zoals HelloFresh en Ekomenu kan je een gerecht eenvoudig 2 of 3 keer selecteren. Stel je hebt een box voor 2 personen, dan kan je eenvoudig een gerecht 3 keer kiezen. Op die manier kan je ieder gerecht gemakkelijk voor 6 personen maken.

Leave a Comment