hellofresh-aanbieding-2022
Maaltijdbox » Maaltijdbox voor 1 persoon

Maaltijdbox voor 1 persoon

Woon jij zelfstandig? Heb jij een eenpersoons huishouden? Eet je meerdere dagen per week alleen? Ben je single of student? Let dan even goed op. Er bestaan namelijk maaltijdboxen voor 1 persoon. Deze boxen bevatten precies voldoende ingrediënten voor 3 of 4 avondmaaltijden die jij alleen kunt opeten. Op deze pagina kun je de verschillende leveranciers vergelijken, prijzen bekijken en direct eenvoudig een box bestellen en laten thuisbezorgen.

Welke boxen voor één persoon zijn er?

Op dit moment kun je bij 3 maaltijdboxen een bestelling plaatsen voor 1 persoon. Dat zijn HelloFresh, Ekomenu en Mealhero. De andere leveranciers beginnen bij een service voor 2 personen. Dat komt omdat het doorgaans behoorlijk duur is om een recept inclusief ingrediënten te leveren voor iemand die alleen woont. Veel verpakkingen van producen zijn ontwikkeld voor 2 of 4 personen. Het is erg kostbaar dit opnieuw te verpakken.

HelloFresh

Als eerste, en meest populaire keuze, noemen we de boxen van HelloFresh. Deze zijn beschikbaar tot wel 6 personen (grote gezinnen). Maar ook kleine huishoudens kunnen terecht bij deze aanbieder. Je kunt wekelijks kiezen uit meer dan 25+ recepten. Dat maakt dat je veel keuzevrijheid hebt. In België wordt de box overal thuisbezorgd. Het abonnement is flexibel en de ondersteunende app biedt veel functionaliteiten, ook voor maaltijden voor alleenstaanden. De tabel hieronder toont het aanbod en de actuele prijzen:

#3 recepten4 recepten5 recepten6 recepten
HelloFresh€35,95€40,95€45,95€50,95
Kosten eenpersoons maaltijdboxen van HelloFresh in december 2022

Ekomenu

Ook bij Ekomenu kun je heel goed bestellen als alleenstaande. Deze aanbieder staat bekend om hele gezonde en voedzame maaltijden. Je kunt hier ook bestellen als je vegetarisch, veganistisch, glutenvrij of koolhydraatarm wilt eten. De maaltijden zijn overigen ook allemaal biologisch. Hele verse ingrediënten en authentieke recepten. De prijzen geven we in de tabel hieronder weer:

#3 recepten4 recepten5 recepten6 recepten
Ekomenu€38,01€46,12€57,65€69,18
Prijzen 1 persoon maaltijdbox van Ekomenu in december 2022

Mealhero

Wil je graag kant en klaar maaltijden bestellen? Kies dan voor de maaltijdbox van Mealhero. Wanneer je voor 1 iemand besteld kun je kiezen uit verschillende plannen waarbij je moet aangeven of je 1 keer per maand, of om de week, de gerechten wilt ontvangen. Het zijn verse diepvriesgerechten die je in de diepvries kunt bewaren. Wanneer je kiest voor 1 levering per maand kan je verder aangeven of je 10, 16, 24 of 32 gerechten wilt laten leveren. De prijs hieronder zijn de kosten per week die je betaald voor het aantal gerechten dat je per maand geleverd wilt krijgen.

#10 gerechten16 gerechten24 gerechten32 gerechten
Mealhero€24,00€34,50€48,50€62,50
Tarieven maaltijden van Mealhero in december 2022

Zijn er alternatieven als ik alleen ben?

Vind jij de bovenstaande opties wat te beperkt? Wil je meer keuzevrijheid? Dan hebben onze maaltijdbox-specialisten een aantal adviezen voor je op een rij gezet. Als jij zelfstandig woont kan je op meerdere manier bestellen en besparen door onderstaande 3 tips toe te passen:

  1. Bestel voor meerdere personen: Als jij een box kiest voor 2 of 4 personen wordt de prijs per portie veel aantrekkelijker. Zo kun je bijvoorbeeld een box voor 2 of 3 personen kiezen en de porties die je over hebt invriezen en bewaren voor later.
  2. Bestel meerdere maaltijden: Hetzelfde geldt voor het aantal gerechten dat je per week kiest. Wanneer je in plaats van 3 wel 5 recepten per week laat bezorgen wordt de gemiddelde portie veel goedkoper. Wederom kun je dit eten even bewaren in de koelkast of vriezer.
  3. Eet met buren of vrienden: Een leuker alternatief is natuurlijk om een buurman/buurvrouw of vriend/vriendin die ook alleen is te vragen om samen te bestellen en te koken. Dat is ook nog eens extra gezellig en je kunt de kosten verdelen over meerdere personen.

Waarom ontvang ik vaak teveel ingrediënten?

Veel toeleveranciers van verswinkels en supermarkten verpakken hun producten in porties voor meerdere mensen. Maaltijdbox-aanbieders werken vaak ook met deze producten. Dat betekend dat zij voor iemand alleen een aparte portionering moeten ontwikkelen. Soms is het daarom goedkoper om dan gewoon ingrediënten voor twee personen te leveren. Jij hebt hier dus voordeel van. Soms is de portie uiteindelijk groot genoeg om dan 2 dagen van te eten.

Is er een overzicht met maaltijdboxen voor 1 persoon op een rij?

Op deze pagina kun je een actueel overzicht vinden met de kookbox voor 1 persoon. HelloFresh, Ekomenu en Mealhero bieden voldoende mogelijkheden voor kleine huishoudens. Eventueel kun je natuurlijk ook kiezen voor een grote box en bepaalde maaltijden meer dan 1 keer eten. Marley Spoon, Foodbag, Familiebox en 15gram bieden allemaal voldoende opties voor twee personen.

Leave a Comment